Het eerste schooljaar zit erop

Het eerste schooljaar zit erop

Wat een afwisselend jaar hebben we achter de rug.
We hebben van alles meegemaakt. Van schooljongeren die neergestoken zijn tot babies die geboren zijn.

We hebben ontzettend veel geleerd. Bij de leerkrachten wordt het geduld regelmatig op de proef gesteld. We hebben heel wat ‘ZMOKkers’ (zeer moeilijk opvoedbare kinderen) in de klas.
Genoeg uitdaging. Messen die er naar elkaar worden getrokken of een pen die ze bijelkaar in de arm steken, (onredelijke) grote monden, kinderen die boos naar huis lopen als het niet naar hun zin gaat, nooit een dankjewel en ze willen altijd meer, meer en meer etc

Maar aan de andere kant de jongelui en kids die elke dag maar toch weer komen.
Ook al zeggen ze het niet, je ziet ze genieten van de kleine dingen. De jongen van 20 die rustig heel netjes binnen de lijntjes zijn tekening kleurt. Op het begin was het een verschrikking om de jongens aan het koken te krijgen (want dat was voor vrouwen) maar nu.. wassen ze uit zichzelf de handen en pakken de snijplank om te beginnen. De vooruitgang die er gebookt is bij de jongelui in de schoolklas.
Het vertrouwen wat gewonnen is wat zich uit in dat ze met de problemen naar ons toekomen.
De jongelui die hun leven aan God hebben gegeven en daarna gedoopt zijn. Jongens die de keuze hebben gemaakt niet meer naar de vuilnisbelt te gaan en niet meer te drinken en drugs te gebruiken (ook als dit soms nog beste moeilijk om vol te houden)
9 van de 10 jongeren van de schoolklas die nooit of maar kort naar school zijn geweest maar het hier toch maar vol hebben gehouden. 3 hiervan gaan volgend jaar werken op een stageplek.
Alle kinderen en jongeren die nu trouw elke zondag ochtend bij ons in de auto stappen om naar de kerk te gaan.
De huiswerkklas waarvan heel weinig kinderen naar school gingen, vorig jaar, maar nu het jaar volgemaakt hebben etc.
Ik kan nog een hele lange lijst opnoemen van zegeningen.

We merken dat als je zo lang met deze kinderen aan het werk bent je soms alleen maar de lastige en negatieve dingen gaat zien maar als we zo terug kijken zijn er ook zoveel positieve dingen.

Op dit moment zijn er al een aantal kinderen naar ‘de plaas’. Dit zijn boerderijen waar vaak de ouders van de kinderen werken.
Ook wel lastig voor ons om ze nu 7 weken los te laten!
Gelukkig kunnen we voor ze bidden want dit hebben ze hard nodig.
Er blijft ook een gedeelte hier. Hun zien we op de zondag of als we een rondje rijden door Block E. Of ze komen zelf even gezellig een praatje maken.

Gerrit Jan en Marlies www.gerritjanenmarlies.blogspot.com zijn hier sinds een paar weken en blijven hier voor nog 5 maand. Zij zijn straks met zn tweetjes hier want Willemien & Wilfred http://wilenwil.waarbenjij.nu vertrekken morgen voor 6 weken naar Nederland en wij krijgen Joanneke's familie op bezoek en gaan twee weken rondtrekken door Zuid-Afrika. Heerlijk hoor daar zijn we echt aan toe. Even weg uit Rehoboth en helemaal wat anders doen. En natuurlijk zien we er erg naar uit om de familie weer te zien!

Bidden jullie mee voor bescherming van het terrein de kinderen?

tip: op de site van het kidscentre staan ook steeds nieuwtjes en fotos: www.renekidscentre.nl

en... we horen wel dat mensen onze site lezen maar we vinden (of eigenlijk Joanneke ;)) het erg leuk als jullie ook een berichtje achter laten...

15 reacties:

Geniet lekker van die twee weken, even alles van je af zetten, jullie hebben het verdiend en dan er weer met frisse moed tegen aan...


Groeten Nils Waijerink.

 

Nou Joan, dan doet we dat toch meteen maar even, een berichtje achterlaten :-) Geweldig he, als je dan terugkijkt op al die zegeningen inderdaad. Het is pittig en heftig, maar hoe gaaf dat God jullie zo gebruikt om mensenlevens zo te veranderen!! Heel veel plezier straks met the family, leuk man!! Veel liefs!!

 

Zow,,! Veel meegemaakt in zo'n jaar joh!!
Geniet van het rondtrekken en met je familie zijn!!!!(speciaal voor jou reactie Joan;-P)

 

Hier komt Sem: rtvgbh 7nivc4rh5btjnmk
Laat hij ook eens een x wat van zich horen... ;-)
Tot straks... x Marleen

 

Nou Joan, dat zet ik er ook nog even wat op!
Heeeel veel plezier met je familie!! Geniet er van en Jan-Jaap natuurlijk ook!

Lfs Jobke

 

Lieve mensen daar

Wat ziet Oosterwolde er naar uit om bij jullie te komen. Mama vertelt er over op de bidstondgroep. Straks heerlijk even een paar weken weg en genieten van jullie familie. Het is jullie van harte gegund!! Dank dat we mogen delen in jullie belevenissen.
Nogmaals, heb het goed!!
liefs
Bart en janny Hamer

 

Hoi JJ&J,

Jullie zijn echt super goed bezig daarginder. Enne geniet nu maar volop van de rust, hebben jullie dubbel en dwars verdiend!

Big hug,
Weynie

 

He Joanneke en JanJaap,

Wat heerlijk om straks eens gewoon vakantie te hebben. Nog fijner is natuurlijk dat jullie familie komt, voor Joanneke is het extra fijn, kan ze weer eens lekker ouderwets bekvechten met zwager Jaap. O, wat een heerlijkheid!!
Geniet van jullie tijd samen en vergeet vooral niet om veel te lachen!
ps.
Wat hoor ik Jaap, ga je de halve marathon lopen??? We komen kijken, 't is maar dat je't weet!

Veel lieve groeten van ons,
Harry en Jetty

 

Eey stelletje Namibiërs,
Medisa???
Goed om weer wat te lezen hoor!!Jullie doen et super goed.Kan me zo voorstellen dat jullie zo'n zin hebben om ff een paar weekies lekker by te komen,helemaal na zo'n heftig jr.
We zouden graag ff by jullie willen zyn...maar nu gewoon om ff een drukkie te geven omdat jullie et zo verdiend hebben.Wy weten hoe et nu is en hoe et allemaal verloopt en oh...we weten hoe jullie er instaan,juist daarom is et goed om starx ff afstand te nemen en gewoon te genieten van alles wat God aan jullie gaat geven!!Heel veel liefs van ons alle5 enne...geniet die ty!!

Liefs uut et kolde holland(wat maar niet wennen wil);Daan,Anja,Jarno,Macy en Damian.

 

Echt wel mooi om te zien zo wat voor bijzondere er dingen toch zijn gebeurd, en hoeveel er veranderd is! :)
Doe de kids/tieners maar de groeten die je nog ziet op zondag! :)
Geniet van jullie vakantie!!!

 

een hartelijke groet uit Noordeinde, veel plezier met je familie en geniet ervan, liefs

 

Ik lees dat mijn man de halve marathon gaat lopen!? Wat een nieuws!!! Ik ga'm ook zeker aanmoedigen. En bekvechten daar doen we niet aan hoor op vakantie, haha! Tot straks lieverds!

 

Ik vind jullie wel moedig hoor. Lijkt me lastig als je weinig positieve/mondelinge reactie van de kids krijgt. Maar ik kan me inderdaad ook voorstellen dat je van die kleine dingen kunt genieten.

...en van de grote dingen natuurlijk: rondtrekken door Zuid Afrika!! Super gaaf! Wat ontzettend fijn dat jullie de familie weer even zien en samen rond gaan trekken. Voor jullie ook goed lijkt me om even van het terrein af te zijn en weer even met iets anders dan het RKC bezig te zijn!

Ik heb al zin in Juni :)

Dikke kus
José

 

Dag lieve mensen! Mooi verhaal hoor. Good Job! Ga maar lekker genieten de komende weken :) het is jullie van harte gegund. Joanneke, toen ik die foto zag (jij in t zwart, die donkere man naast je in t blauw), toen dacht ik: mmm, ik wou je ook wel ff een knuffel geven...missen jullie wel hoor! Maar goed, alles op Zijn tijd...Fijne tijd! Groet'n Cor en Lies kids

 

Geniet van de vakantie! Toppers!

Groeten Heidi en Jordy

 

Een reactie posten