Vechten om te (over)leven

‘Hoe komt het toch dat je zoveel van ons houdt?’
Is de vraag van 1 van de meisjes uit ons programma.
‘jullie zijn zo anders, jullie slaan niet en jullie houden echt van ons’

Dit zijn echt momenten die je weer aanmoedigen om verder te gaan. Soms lijkt het zo zinloos maar op dit soort momenten weet je weer dat je echt een verschil maakt in de levens van kinderen.

Soms voel ik me hier een moeder van deze kinderen. Je neemt taken over die eigenlijk de ouders zouden moeten doen.

We hebben 15 kinderen in onze huiswerkklas. Na school komen ze bij ons voor een maaltijd, sport, huiswerkbegeleiding, ontspanning en een veilige omgeving.

Echt , elke moeder van de kinderen bij ons het programma drinkt. Vaders zijn nergens te vinden. Er zijn zelfs moeders die weken, soms maanden van huis weg gaan en hun kinderen alleen bij het huis laten. Deze kinderen moeten echt vechten om te (over)leven.
Als ze eten in huis hebben moeten ze ervoor zorgen dat dit eten niet gestolen wordt, ze schooien bij de winkels om geld, stelen het uit vuilnisbakken. Moeten er zelf voor zorgen dat hun schoolkleding weer schoon is etc etc.

Voor deze kinderen proberen we er te zijn. We brengen ze eten (bij schemering zodat niet iedereen ziet dat het eten gebracht wordt en het hierdoor niet gestolen wordt) we kijken of ze wel naar school gaan, wassen af en toe de kleding uit etc.

Toch zit je hiermee altijd in een dilemma. Als je ze helpt voelt het alsof je de ouders verantwoording uit handen neemt maar als je het niet doet... dan doet niemand het...

2 reacties:

Hopen en bidden dat de verantwoordelijkheid die jullie op je nemen overslaat op de kinderen en dat zij op een gegeven moment de verantwoordelijkheid over hun eigen kinderen gaan dragen. Erg gaaf dat jullie al zo lang die kinderen liefde en aandacht geven.

 

Hallo Jong Zendingspaar ;),

Wij lazen jullie stukje in de INSITE. Gaaf wat jullie kunnen betekenen voor de kinderen daar ..Jullie artikel sprak ons erg aan omdat ik,(kim)26jr en mijn man(Peter)27jr ook stappen ondernemen om de zending in te gaan. Wij vertrekken in september2011 naar Curacao om daar ook kinderen op te vangen van verslaafde (aan drugs/alcohol) of zieke ouders. Zitten een beetje in het zelfde 'schuitje'. alhoewel toch wel een heel andere leefomgeving...Het bemoedigde ons in iedergeval om over jullie avontuur te lezen.. ook 2 jonge mensen die een droom najagen om kinderen te helpen,Gods Kinderen. Wij bidden jullie veel zegen toe!
Kim &Peter > www.peterenkimopmissie.nl

 

Een reactie posten