Ons eerste bericht...

Hoi lieve familie, vrienden en kennisen,

Via deze site willen we u en jou op de hoogte houden van onze belevenissen in Namibie (Afrika).
We vertrekken begin november voor twee jaar om daar te gaan wonen en te werken.
We gaan helpen bij het opzetten van een kidscentre, deze wordt in het plaatsje Rehoboth gebouwd. In Rehoboth is veel drankmisbruik en AIDS. Overal waar je kijkt ligt vuil. Hieruit blijkt de uitzichtloostheid die er is. Mensen hebben geen doel in hun leven zijn vaak werkloos waardoor ze geen geld hebben. Het centrum wordt gebouwd in blok E. Dit is het armste gedeelte van Rehoboth. De meeste mensen wonen in een huisje van blik.

Mensen kijken uit naar het kidscentre wat er in Rehoboth komt. Ze zeggen wel: 'er is ons al zoveel beloofd eerst maar eens kijken of het wel echt gebeurd'.
Gelukkig zien ze dat er echt wat komen, de bouw is begonnen! :)
Het kidscentre is in eerste instantie bedoeld voor naschoolse opvang. Kinderen komen na school bij ons voor huiswerkbegeleiding, sportactiviteiten, hygiene lessen, maaltijden, douche etc.
Op den duur zal er ook 24 uurs opvang komen voor de kinderen die wees zijn.
Omdat er veel werkloosheid is en we de kids niet weer 'op straat' willen sturen is er ook visie voor een werkgelegenheids project. Meer informatie kunnen jullie vinden op http://www.renekidscentre.nl/
We hebben er heel veel zin in. De plannen waren er al heel erg lang maar omdat de bouw niet heel erg voorspoedig verliep duurde het langer als gedacht. Gelukkig is het nu bijna zover!

We hebben een thuisfront die een aantal zaken voor ons zullen regelen als we in Namibie zijn. Hier zijn we heel erg blij mee! Deze bestaat uit:
Bert Kwakkel, Jonathan Dickhof, José van der Heide, Henri van 't Hof, Jaap & Marleen Schoohoven. Je kunt hen mailen op tfcjanjaapenjoanneke@gmail.com

Ons visum is helaas nog niet helemaal rond. Verder zijn er nog heel veel dingen te regelen. We zijn bezig met het regelen van een gebedsgroep, het maken van een nieuwsbrief etc. Ook zijn we bezig met de financien. We hebben straks geen inkomen meer en zijn volledig afhankelijk van giften. We zijn dan ook op zoek naar sponsors die ons maandelijks willen ondersteunen maar eenmalige giften zijn natuurlijk van harte welkom!
Als u of jij dit ziet zitten kunt u een mailtje sturen naar JanJaap (zie gegevens onderaan)

Als u of jij naast de berichten op deze site ook onze nieuwsbrief wilt ontvangen mag u/ jij een mailtje sturen. Als u geen mail heeft kunt u bellen ons. u krijgt de nieuwsbrief dan per post.

Vriendelijke groeten, Jan Jaap & Joanneke


Misschien wil je geen berichten meer ontvangen van ons. Dan mag je een mail sturen naar: janjaapkoster@hotmail.com dan halen we je uit onze mail lijst.

3 reacties:

Geweldig!

Veel succes in Namibië, en Gods zegen!

grtz, Mathias

 

we hebben veel bewondering voor wat jullie daar gaan doen.
Gods onmisbare Zegen op het werk daar.
groetjes uut Kamperveen.

 

Een reactie posten