1e keer kidsclub en 'de Benjamin kids'


KIDSCLUB

Jaja maandag hebben we de 1e keer Kidsclub gehad...
Er was een OVERWELDIGENDE opkomst van 500 KIDS!
Oma Magdalena hield elke week Kidsclub bji haar achter het huis. Na het overlijden van oma heeft dit stil gelegen maar maandag mochten we weer beginnen met de Kidsclub en nu op het terrein van het Kidscentre.

Twee uurtjes voor de start van het programma stonden er al allemaal kinderen voor het hek. We hadden reclame gemaakt op de radio, via de kerken en elke keer als we kinderen zagen hebben we ze uitgenodigd.
De meeste kinderen hadden hun bord en beker meegenomen.

Om drie uur mochten ze dan eindelijk naar binnen.
Het was echt prachtig om al deze kinderen naar binnen te zien stromen....
Eerst inschrijven en dan mochten ze gelijk doorlopen om binnen met de lokale medewerkers te gaan zingen.

Toen bijna iedereen ingeschreven was (dit is een hele klus met 500 kids!) konden we eindelijk starten met het programma. Na de inleiding kwam ik (Joanneke) met een grote poppenkast pop binnenstormen. Hierna hebben we de regels d.m.v. dramastukjes verteld. Heerlijk om te zien hoe geboeid de kinderen naar de stukjes zaten te kijken.

Hierna zijn we in twee groepen uit elkaar gegaan. Dit hebben we gedaan omdat hier in Rehoboth vier talen worden gesproken. Namadamara en Oshivambo zijn de talen die alleen de kleintjes spreken en zij spreken vaak geen Engels of Afrikaans wat ook veel gesproken wordt.
We hebben daarom de kinderen verdeeld in de leeftijden 2 t/m 8 jaar en 8 jaar en ouder. Joanneke gaat de jongste kids doen en Willemien de oudere.

Beide groepen hebben een quiz gedaan en daarna was het voor de kleintjes tijd voor 'kos'(= Afrikaans voor eten). Het duurde even voordat de kleintjes netjes in de lijn stonden (in de rij ;) ), ja en toen begon de chaos. De oudere kinderen zagen dat hun broertjes en zusjes gingen eten en zij wisten waar de bekers en borden stonden en natuurlijk waren er ook heel veel kinderen die dachten.. mmmm lekker eten...
Uiteindelijk hebben we toch eerst de kleintjes eten kunnen geven en daarna de oudere kinderen. Als het goed is heeft iedereen eten gehad. Wat een beetje moeilijk te controleren was omdat een groot aantal kinderen waarschijnlijk twee keer in de rij heeft gestaan.

Gelukkig konden alle kinderen moe en voldaan naar huis. We hebben samen over God kunnen zingen en ze allemaal eten kunnen geven!

Afwachten hoe het komende maandag gaat... we hebben heel veel punten die we anders gaan doen dus ben benieuwd....


DE BENJAMIN KIDS

Op maandag, woensdag en vrijdag zullen we kidsclubs gaan houden zoals we deze maandag gehad hebben, alle kinderen zijn hier welkom!!

Over een poosje willen we beginnen met de Bejamin Kids. Dit is een wat selecter groepje kinderen. Deze kinderen zijn kinderen die of geen ouders hebben, AIDS hebben (of ouders die dit hebben), geen eten krijgen thuis, waar ouders echt geen geld hebben etc etc. Voor deze kinderen wordt de school door het RKC (sponsors) betaald.
Voor een aantal kinderen/jongeren is het zelfs niet meer mogelijk om naar school te gaan. We zijn kinderen tegen gekomen van 18 jaar die niet verder als grade 2 zijn gekomen (dit zijn twee schooljaren). Deze kinderen worden ook niet meer toegelaten op een school. Deze kinderen willen we les gaan geven. We willen ze niet alleen leren lezen en schrijven maar ze krijgen ook computerles, ze leren in de tuin werken etc.

Voor al de bovengenoemde kinderen wordt een sponsorproject opgezet.
Voor €35,- per maand kan er één kind naar school worden gestuurd, ook kunnen ze dan na school bij ons komen voor huiswerkbegeleiding, sportactiviteiten, warme maaltijd etc.
Omdat dit best een groot bedrag is kun je een kind ook voor de helft ondersteunen. Voor €17,50 per maand.
Het zou echt gaaf zijn als er zoveel mogelijk sponsors gaan komen omdat we zsm met deze kinderen aan de slag willen en er nog heel veel geld binnen moet komen!
Daarom leg ik deze vraag ook bij jullie neer:
Willen jullie een kind sponsoren voor €17,50 per maand? (of €35,- ;))

Het wordt geen persoonlijk sponsorplan omdat dit gewoon niet mogelijk is voor dit geld en qua tijd. Wel zal er elk kwartaal een nieuwsbrief zijn waarin elke keer een verhaal van een ander kind in zal staan.
Als je interesse hebt kun je mij een mail sturen: joanknooi@hotmail.com of naar Carla Kwakkel: carlakwakkel@solcon.nl ook voor verdere vragen!

Verder willen we de nieuwbrief van de Benjamin Kids en het RKC naar een zo groot mogelijk publiek sturen. Dus heb je interesse mag je ook een mail sturen naar bovenstaande adressen.

Liefs, Jan Jaap & Joanneke
voor al onze foto's check de photostream rechtsonder op deze pagina

18 reacties:

Willemien Regterschot

Lieve Joan en Jan Jaap,

Wat geweldig om dit te lezen! 500 kinderen!!!! Wat geweldig!!! Wat gaaf dat jullie op deze manier de kinderen helpen! Ik denk dat deze samenkomsten echt een groot lichtpunt voor de kids is en dat is toch geweldig! :)

Heel veek succes en bovenal heel veel zegen toegwenst! :)

Liefs Wil

 

Ontzettend mooi om te lezen

God's zegen

fam. C.E. Pruim

 

super zeg!!! veel zegen bij alles wat jullie doen voor de kinderen en hopen op heel veel sponsors, had gisteren je moeder hier Jan Jaap en die zei al dat jullie vandaag voor het eerst de kinderen weer zouden ontvangen. groetjes Karin van het Ende

 

poeh zeg , wat veel kinderen , wat moet dat een fijn gevoel zijn voor jullie . Gods zegen hierover dan zal het veel vrucht voortbrengen.
liefs mama kos

 

Hallo lieverds,

Wat fijn om wat van jullie te horen! En wat bijzonder 500 kinderen, echt veel. Dat kun je toch haast niet voorstellen. Echt super. Het lijkt me zo gaaf om dat mee te maken en er voor die kinderen te zijn!!
Gaaf. Succes met alles.

Liefs

 

Liefs Jennifer van bovenstaande bericht van 20.09 uur..foutje haha

 

hallo Joanneke en janjaap,
wat een geweldig bericht zeg. Het moet ook best heftig zijn voor jullie.Wat bijzonder joanneke, dat jij ooit vertelde in de kerk in oldebroek dat je zon groot hart hebt voor deze kinderen, en zo weg zou gaan als het zou kunnen om daar heen te gaan. En nu sta je er met je man middenin, en als ik lees wat jullie daar allemaal doen, dan kan het niet anders dan dat jullie de kracht van God zo ontzettend krijgen om dit alles vol te kunnen houden! Heel veel succes voor dit alles en Gods blijvende kracht!!
Liefs Gerline (Platte)

 

Wat super super gaaf!! Echt geweldig! Gewoon 500 kinderen die staan te zingen, God groot aan het maken zijn en actief mee doen..heerlijk zeg! Hier doe je het voor..en dan 3x in de week..ik zie al die gelukkige kindertjes al voor mee. Dat is echt genieten! :)

Gods rijkelijke zegen!! Enne, nog een paar maandjes.. We hebben er enorm veel zin in!

Liefs Jordy en Heidi.

 

WOW!! Het liefst neem ik het eerstvolgende vliegtuig richiting jullie! Geweldig om allemaal te lezen, raakt me echt.
Over 2 weken begin ik met mijn nieuwe baan (gr.5/6). Heb er zin in.
Zie uit naar het volgende bericht!
Liefs Hes

 

Hallo,
Ook wij, de belgen, volgen jullie belevenissen op de voet.
SUPER wat jullie daar allemaal doen!
Er moesten er meer zijn zoals jullie.
Grtz Clivia Pedro Gwin en Ian

 

Whaaa, wat gaaf zeg zoveel kinderen. Ik zie jullie daar al helemaal tussen staan. Helemaal gaaf ofniet Joan!!! We denken aan jullie! liefs ook namens Jeroen

Willemien

 

Heey JJ en Joan!
vet gaaf om te lezen! :D
Echt heel gaaf hoe het vorm begint te krijgen. OOk heel cool om over de kidsclub te lezen! En de Benjamin kids! vind ik echt mooi!
ik spreek jullie :)
blessings!

 

Hoi JJ en JO,
Leuk om te lezen dat je poppenspel gebruikt om de regels te leren en afspraken te maken. Ik weet dat het werk. Fantastisch om zoveel kinderen eten en een goede boodschap te brengen. Heel veel succes en zegen met alle activiteiten.

Groeten,
Bart en Janny

 

Te gek! 500 van die gastjes... heel leuk!
Geniet ervan en vooral Gods zegen!

Groeten Jordy

P.s. ik krijg geen automatisch mailtje als er weer een nieuw bericht is, kunnen jullie dat regelen?

 

Hey Joanneke en Jan Jaap,

Wat leuk om over jullie te lezen, en wat jullie allemaal doen en voor elkaar hebben gekregen.
Leuk!
Veel plezier en zegen.

liefs Elsa en Martijn

 

hey, wat stonden jullie mooi in de ''opwekking''

groeten uit het Noordeinde. Karin

 

Eey Jan Jaap en Joanneke,

Prachtig om te lezen wat jullie daar doen.
God's rijke zegen, groetjes,

Sander en Marloes

 

Een reactie posten